maanantai 16. maaliskuuta 2020

#Honbukatahaaste2020

Tämä on #honbukatahaaste2020!

Koko Karateseura Honbu on siirtynyt koronavirusepidemian vuoksi treenitauolle. Treenitauko aiheuttaa yleensä karatekassa karateikävää. Kuinka sellaista ikävää voi torjua? Mitä tehdä kun ei pääsekään lyömään ja potkimaan ja halailemaan kavereita? Sensei Lassi Lindblom on keksinyt tähän ratkaisun, joka on tietysti katahaaste! Tästä kirjoituksesta löydät kaikki tarpeelliset tiedot kilpailuun osallistumisesta.Karate on siitä hieno laji, että siinä on otettu myös sosiaalisen eristäytymisen skenaariot huomioon: perustekniikka ja kata ovat karatea, jota voi tehdä yksin. Nytpä onkin siis oiva hetki osallistua Honbun katakisaan!

Tämä on samalla myös HAASTE kaikille muille karateseuroille! Jos päätätte tarttua haasteeseen, voitte menetellä seuraavasti: ilmoittakaa minulle osallistumisestanne sähköpostiin, kerätkää allaolevien ohjeiden mukaan oman seuranne suoritukset ja lähettäkää niistä kooste kilpailuajan päätyttyä minulle. Tarkemmat ohjeet saatte vastausviestinä ilmoittautumiseen. Yhteystietoni löydätte tämän viestin lopusta.

Miten tämä toimii?
Tee Honbun treenitauon aikana niin monta katasuoritusta kuin vain ehdit, viitsit tai jaksat. (Ethän kuitenkaan treenaa kipeänä, ethän?) Tauon päätyttyä osallistujista eniten suorituksia kerännyt palkitaan hienolla yllätyspalkinnolla. Seurannassa käytetään luottamusjärjestelmää, eli jokainen raportoi itse omat suorituksensa. Ethän huijaa, jooko?

HUOM: Valitettavasti vain Honbun jäsenmaksun maksaneet luonnolliset henkilöt voivat osallistua palkinnon tavoitteluun - muut seurat saavat mainetta ja kunniaa, sekä toki somemaininnan kisan viestinnän yhteydessä.


Entä jos en osaa vielä yhtään kataa?
Ei se haittaa, voit silti osallistua tekemällä perustekniikkaa!

Yksi kata = 10 torjuntaa, 10 lyöntiä/iskua ja 10 potkua. Yhteensä siis 30 perustekniikkasuoritusta.

Suorituksen torjunnat, lyönnit ja potkut voivat olla toistoja samasta, tai jokainen voi olla eri. Hyväksyttäviä suorituksia ovat siis esimerkiksi seuraavat:

Esimerkki 1: 10 x uchi uke, 10 x gyaku tsuki, 10 x maegeri
Esimerkki 2: 5 x uchi uke, 5 x soto uke, 4 x kisami tsuki, 6 x haito uchi, 10 x mawashigeri

Voit laskea perustekniikkasuorituksesi myös, jos osaat jo kataa. Vinkki erityisesti koryu uchinadin harrastajille: torjunta-potku-lyönti-komboja tekemällä voi rakentaa esimerkiksi kihon katan sekvenssejä, tai sitten keksiä täysin omia yhdistelmiä. Luovuuden käyttö on sallittua!

Miten suorituksia mitataan?
Kirjoita johonkin, esimerkiksi Exceliin, paperille, tai tähän hienoon katahaastekalenteriin, montako katatoistoa (tai yhtä katatoistoa vastaavaa perustekniikkapakettia) teit. Kirjoita ylös myös mitä katoja teit - tämä ei vaikuta pisteisiisi, mutta se on hauska tilasto. Kilpailuajan loputtua lähetän osallistujille viestin, jossa pyydän teitä lähettämään nämä tiedot minulle.
Kaikkien karatetyylien katat ja perustekniikat ovat sallittuja. PUOLIKKAITA SUORITUKSIA EI LASKETA!

Koryu uchinadin perustekniikoita voi tarkistaa esimerkiksi Suomen pääopettajamme Ante Brännbackan (6. dan) videoista Gumroadista:
https://gumroad.com/ante?sort=page_layout#JafrQ

tai tämän blogin karatesanastosta (erityisesti valkovöille).

Ilmoittautumiset Honbun Julialle sähköpostilla osoitteeseen

julia.kylmala (miukumauku) helsinki.fi

Ilmoittautuminen on ilmaista, ei sido mihinkään, ja se on auki Honbun seuraavien treenien alkuun asti. Kilpailun hashtag on #honbukatahaaste2020.

Aika alkaa NYT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti