keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Honbun treenitaukoblogi - Katahaasteen uudet mausteet

Tämä on jatkokirjoitus aiemmin julkaistuun katahaasteeseen. Vilkaise haasteen ohjeet ykkösosasta.

Koronavirus jyllää yhä elinvoimaisena maapallon joka kolkassa. Uusimaa on sulkenut rajansa ja ravintolat ovensa. Mitä tässä tilanteessa nyt oikein voi kamppailija tehdä?No kataa tietenkin! Jos et ole jo ilmoittautunut, ilmoittaudu Julialle hetimiten (osoitteeseen julia.kylmala (miukumauku) helsinki.fi tai muuten yksityisesti). Ilmoittautuneita honbulaisia on tällä hetkellä jo seitsemän!

Luku on yllättävän suuri, sillä honbulaiset eivät varsinaisesti ole tunnettuja innokkuudestaan tehdä kataa. Meitä kyllästyttää toistaa aina vain samoja asioita uudestaan ja uudestaan. Joitakin saattaa ärsyttää käyttää jonkun tuntemattoman, monta kymmentä vuotta sitten haudatun sedän tekemiä koreografioita, joiden tulkinnasta ei ole kummoista varmuutta. Mikäli koet näin, saatat olla vahva, itsenäinen karateka, joka ei tarvitse klassisia katoja. Ja se sinulle sallittakoon - mutta voit silti osallistua haasteeseen!

Honbun isommista mustavöistä merkityksellinen osuus kuuluu yllä kuvailtuun luokkaan, joten he ovat päättäneet osallistua haasteeseen rakennellen omia katoja. Honbun karaten ytimessä on Habitual Acts of Physical Violence -konsepti, joten looginen inspiraatioallas katan liikkeille on tietenkin löydettävissä tästä maustepaletista. Rakenna siis itsellesi kata, josta löytyy sopiva liike jokaiseen viereisen monikentän ruutuun!

Mikäli et tahdo käyttää jonkun anonyymin sedän (vaikka hän olisikin Honbun nyrkein ninja) kyhäämiä raameja, voit tehdä omasi. Kysy siis itseltäsi: mikä sinulle on kamppailussa tärkeää? Mikä juuri nyt on harjoittelussasi etualalla? Jos sinä olisit tyylisuuntasi suurin sensei, mitä liikkeitä laittaisit nimikkokataasi?

Kaikenlaisia muitakin kotitreenaamisen keinoja on ilmaantunut, ja Internet on tällaisina aikoina loistava apu. HIPKOn Facebook liveissä vedetään tasaiseen tahtiin ohjattuja, ilmaisia treenejä, ja valikoimassa on mukana myös Honbun oman Jyrki Innasen lauantaiaamun treeni. Mikäli kuntopotkunyrkkeily innostaa, kannattaa ehdottomasti tarkistaa myös tämä!

Tämä blogi päivittyy seuraavan kerran parin viikon sisällä. Pyrin silloin raportoimaan hieman katahaasteen osallistujien tilanteesta. Osallistuit haasteeseen tai et, minulla on sinulle pieni toive: mikäli sinulla on jokin hyvä tai hauska idea sosiaalisen etäisyyden aikana treenaamiseen, lähetä se minulle jotakin kanavaa pitkin, esim. sähköpostilla tai tämän blogin kommenteissa! Hauskimmat ideat julkaistaan, halutessasi tietysti anonyymisti. :)Bonus: Pullonkorkit on niin 2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti